Ecologische Voordelen

Enige energieneutrale appartementen in Waasmunster

Geothermische boringen

Warmtepomp Nilan, geïntegreerd ventilatie D

Passieve koeling via vloer

Geboorde put met recuperatie van water

Zonnepanelen individueel alsook voor gezamelijke delen

Hoge isolatiewaarden

Sterke akoestische materialen

Hoog rendementsglas

Geen gas

Verdoken witte roofing op het dak conform Amerikaanse norm

Geothermische Boringen

Voorbeeldtekst

Dit is slechts een voorbeeldtekst.

Warmtepomp Nilan

Incl. Ventilatiesysteem D

Dit is slechts een voorbeeldtekst.

Geboorde Waterput

Recuperatie van water

Dit is slechts een voorbeeldtekst.

Geothermische Boringen

Voorbeeldtekst

Dit is slechts een voorbeeldtekst.

Warmtepomp Nilan

Incl. Ventilatiesysteem D

Dit is slechts een voorbeeldtekst.

Geboorde Waterput

Recuperatie van water

Dit is slechts een voorbeeldtekst.

Ventilatiesysteem D

Zuivere en gezonde lucht

Bij het Groenhof kan u genieten van gezonde binnen en buitenlucht.

Isolatie

warmte & geluid

Door onze uitstekende isolatie behaalt het Groenhof de BEN-20 norm.

Natuur

bos, natuur en gezonde lucht

Het Groenhof is volledig omring door natuur in een uiterst rustige buurt.

Nilan warmtepomp

De geothermische warmtepomp van hoge kwaliteit combineert verwarming, koeling en ventilatie in één en hetzelfde toestel.

Elke wooneenheid wordt voorzien van een geothermische Nilan-warmtepomp op maat, een sterk staaltje van innovatieve technologie.

Het ventilatie D-systeem recupereert standaard door middel van een warmtewisselaar energie uit de afgezogen lucht naar de verse inblaaslucht. De Nilan toestellen gaan verder door ook de overgebleven restwarmte uit de afblaaslucht zoveel mogelijk te recupereren in ofwel het sanitair warm watervat ofwel in warmere inblaaslucht.

In de zomer draait de werking om waardoor de warme inblaaslucht van buiten kan afgekoeld worden zodat het ventilatiesysteem voor topkoeling kan zorgen. De afgevoerde warmte wordt niet zomaar naar buiten gestuurd, deze wordt voor 100% gerecupereerd in het sanitaire warm water.

Nilan_warmtepomp

Geothermische boringen

Onder de grond, in de aardbodem is er warmte aanwezig.

 

De nieuwste verwarmingstechnieken slagen erin om met deze energie gebouwen te voorzien van verwarming.

Doorheen het hele jaar is de gemiddelde temperatuur van de bodem op 50 tot 150 meter diepte ongeveer 10°C. Omdat deze temperatuur niet hoog genoeg is, hebben we een pomp nodig die deze verder omhoog kan brengen.

 

Door middel van een specifiek soort warmtepomp kan deze warmte in elke wooneenheid gebracht worden voor vloerverwarming of voor sanitair warm water in badkamers.

 

De warmtepomp heeft elektriciteit nodig om de gevraagde energie te kunnen verpompen, maar omdat de meeste warmte gehaald wordt vanuit de bodem is het elektriciteitsverbruik zeer laag. Daarom is een bodemwater-warmtepomp of geothermische warmtepomp voor elke wooneenheid de meest zuinige en meest duurzame oplossing.

Passieve koeling

Groenhof ligt in een bosrijke, frisse omgeving. Toch zal bij zeer warme zomerdagen of tijdens een hittegolf een minimum aan verkoeling nodig zijn.

 

Hier komt de eenvoud en de kracht van geothermie naar boven.

 

Omdat de warmtewisselaar in de bodem temperaturen haalt van ongeveer 10°C is dat ideaal om vloerkoeling toe te passen tijdens de zomerse maanden.

 

Met één en hetzelfde systeem slagen we er dus in om te verwarmen en te koelen. De koeling is bovendien passief. Dit wil zeggen dat de warmtepomp zelf niet in werking hoeft te treden wanneer verkoeling gevraagd is. De bodemtemperatuur is koud genoeg om rechtstreeks naar de vloerkoeling te gaan zonder tussenkomst van een warmtepomp.

 

Zo wordt er bijna geen elektriciteit verbruikt, wat resulteert in passieve koeling.  In vergelijking met klassieke airco-systemen besparen we dus enorm veel elektriciteit en zorgen we voor een minimale CO2 – voetafdruk.

Premium bouwmaterialen

Bij de bouw van het Groenhof zijn er uitsluitend duurzame en premium materialen gebruikt. Er is beslist om sterk in te zetten om duurzaamheid, rust en comfort.

Exclusief wonen

Bij interesse naar meer informatie, gelieve onderstaand formulier in te vullen.